Profesyonel üreticilere
profesyonel ürünler...

Tarifler

Geri
YOĞURT MUHALLEBİSİ VE KIZILCIK SORBESİ
Yemek Malzemeleri
  • 100 ml süt
  • 20 gr toz şeker
  • 10 gr Bizim Mutfak Mısır Nişastası
  • 100 gr süzme İçim Yoğurt
  • 5 ml su
  • 40 gr kızılcık şekeri
  • 60 ml su
  • 10 gr toz şeker
  • 60 gr glikoz
  • 3 yaprak jelatin
  • 100 ml İçim Süt
  • 30 gr toz şeker
  • 30 gr glikoz
  • 60 gr İçim Yoğurt
  • 3 yaprak jelatin
Tarif

Yoğurt Muhallebisi için Yapılışı

İçim Süt ve şekeri bir tencerede kaynatın.Bizim Mutfak Nişasta ve suyu bir kapta karştırın ve kaynayan sütün içirisine yavaş yavaş karıştırarak dökün. Bir dakika bayunca ocakta kaynatın, geniş ince bir tepsiye dökün ve soğumaya bırakın.

Kızılcık Sorbesi için Yapılışı

Kızıkcık şekeri, su, şeker ve glikozu kaynatın ve soğuk suda ıslatılan jelatinleri kaynayan karışımın içerisine ekleyin. Ocaktan alın. Süzgeçte süzün ve kalıplara doldurun ve dondurucuya koyun. Sertleşince servis edin.

Yoğurt Sorbesi için Yapılışı

İçim Süt, şeker ve glikozu bir tencerede kaynatın ve soğuk suda ıslatılan jelatinleri kaynayan karışımın içerisine ilave edin. Ocaktan alın ve İçim Yoğurdu ilave edip karıştırın. Hazırolan karışımı pacojet’te karıştırıp sertleştirin.