Profesyonel üreticilere
profesyonel ürünler...

Tarifler

Geri
SEBZELİ PERDE PİLAVI
Yemek Malzemeleri
  • 500 gr pirinç
  • 500 gr havuç( küp doğranmış)
  • 500 gr taze kabak
  • 200 gr mantar
  • 200 gr dolmalık biber
  • 100 gr dolmalık fıstık
  • 500 gr kuş üzümü
  • 20 gr Bizim Mutfak Sebzeli Çeşni
  • 40 gr İçim Tereyağı
  • 20 gr Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
  • 1 lt su
  • 10 gr karabiber
  • 5 gr tarçın
  • 10 gr yenibahar
  • 600 gr Bizim Mutfak Un
  • 2 adet yumurta
  • 100 gr İçim Tereyağı
  • 10 gr tuz
  • 10 gr toz şeker
  • 10 ml pekmez
Tarif

Küp şeklinde doğranmış sebzeleri İçim Tereyağında soteleyin. İçerisine yıkanıp süzülmüş pirinçleri ekleyin. Kuş üzümlerini sıcak suyun içerisinde bekletin. Kavrulmakta olan pirince Bizim Mutfak Sebzeli Çeşni, karabiber ve yenibaharı da ekleyin. Bizim Mutfak Tavuk Bulyon’u 1 litre su ile kaynatın.

Kavrulan pirince tavuk suyunu ve kuş üzümlerini de ilave ettikten sonra suyu da ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Piştikten sonra ağzını tamamen kapatıp 20 dakika dinlendirin. Geniş bir kapta un, yumurta, 50 gr İçim Tereyağı, tuz ve şekeri karıştırıp sert bir hamur yapın. Hamuru 20 dakika dinlendirin. 50 gr tereyağı ve 10 gram pekmezi karıştırın. Kaseleri bu karışımla sıvayın. Üzerine dolmalık fıstık yayın. Hamuru merdane yardımıyla açıp kaseye yerleştirin. Yufkalar kaselerden yaklaşık 3 er cm daha büyük olup dışarı sarmalıdır. Demlenen pilavı karıştırıp kaselere bir parmak boşluk kalacak şekilde yerleştirin. Sarkan hamurları pilavın üzerini örtmede kullanın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Pişen pilavı Akdeniz yeşillikleriyle servis edin.