Profesyonel üreticilere
profesyonel ürünler...

Tarifler

Geri
SEBZELİ KARNIYARIK
Yemek Malzemeleri
  • 12 adet mini patlıcan
  • 500 gr havuç
  • 500 gr taze kabak
  • 250 gr kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet yeşil limon
  • 12 adet kiraz domates
  • 20 gr Bizim Mutfak Sarımsaklı Çeşni
  • 100 gr dolmalık fıstık
  • 200 gr İçim Yoğurt
  • 20 gr kuru nane
  • 20 gr İçim Tereyağı
  • 5 gr karabiber
  • 30 gr toz şeker
  • 20 gr Bizim Mutfak Sebzeli Çeşni
  • 20 gr Bizim Domatesli Soğanlı Çeşni
Tarif

Patlıcanları alacalı soyup tuzlayıp bekletin. Kızgın yağda kızartın. Bir tavada İçim Tereyağında fıstıkları pembeleşene kadar kavurun. Bizim Mutfak Sarımsaklı Çeşniyi de ilave edin. Üzerine jülyen doğranmış kabak, havuç ve biberleri de ekleyerek sotelemeye devam edin. Sebzeler yumuşamadan Bizim Mutfak Sebzeli Çeşni, Bizim Domatesli Soğanlı Çeşni, karabiberini ilave edip dinlendirin. Patlıcanların içine iç harçtan 1’er kaşık koyup fırın tepsisine dizin. Üzerine 1’er adet domates yerleştirip 160 derecede 15 dakika pişirin. Pişen karnıyarığı kuru nane ve yoğurt karışımı( shot bardağında) ile servis edin.