Profesyonel üreticilere
profesyonel ürünler...

Tarifler

Geri
IZGARA SAKIZ KABAĞI SARMASI

Servis : 1 Kişilik

Yemek Malzemeleri
  • 100 gr sakız kabağı
  • 40 gr bal kabağı
  • 40 gr İçim Tereyağ
  • Tuz
  • 5 gr kuru vişne
  • 15 gr zeytinyağı
  • 20 gr pirinç
  • 40 gr kuru soğan(doğranmış)
  • 1 adet taze nane(kıyılmış)
  • 20 gr Bizim Mutfak Sebzeli Çeşni
  • 1 adet limon
  • 5 gr kekik
  • 5 gr karabiber
  • 5 gr toz tarçın
  • 5 gr yenibahar
Tarif

Dolmanın içi için, iç harç malzemelerini bir kapta harmanlayın. Sıcak suyla vişneleri ıslatıp zeytiyağlı içe katın. Kabuğu soyulan bal kabakları püre kıvamına gelene kadar pişirin. İçine bir miktar yağ ve tuz ekleyip soğumaya bırakın. İnce dilimleyip ızgarada iz verdiğiniz sakız kabaklarının içine zeytinyağlı dolma içini koyup, rulo şeklinde sarın. Üzerine İçim Tereyağı ve biraz su ilave edip 180⁰C lik fırında 5 dakika pişirip soğumaya alın. Balkabağı püresi ve dolma tabağa koyup üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.