Profesyonel üreticilere
profesyonel ürünler...

Tarifler

Geri
HAVUÇ KABAK SUFLESİ

Servis : 6 Kişilik

Yemek Malzemeleri
  • 1 kg havuç
  • 2 adet soğan( iri doğranmış)
  • 1 adet küçük soğan(ince doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı(15 gr) İçim Teremyağ
  • 750 gr kabak(kazınıp,rendelenmiş)
  • 100 ml İçim Süt
  • 125 gr İçim Kaşar
  • 10 gr toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 5 adet yumurta akı
  • Karabiber
  • 20 gr Bizim Mutfak Sarımsaklı Çeşni
Tarif

2 litrelik sufle kabını tereyağı ile yaplayıp unlayın, buzdolabında bekletin. Havuç ve iri doğranmış soğanları yaklaşık 20 dakika buharda pişirin. Bir tencerede tereyağını eritip ince doğranmış soğanları ekleyin. Üzerine kabak rendesi ve karabiber de ilave edip bütün suyunu çekene kadar pişirin.Bizim Mutfak Sarımsaklı Çeşninin yarısını ilave edin. Tenceredeki kabaklı karışımı bir kaba alıp boş tencereye sütün yarısı, parmesan peynirinin 1/3ünü ekleyerek iyice karıştırın. Haşlanan havuç ve soğanları blenderden geçirin. Üzerine kalan sütü ve toz şekeri ilave edip bir miktar daha blenderden geçirin. İçerisine Kalan Bizim Mutfak Sarımsaklı Çeşniyi ilave edin. Karışımı bir salata kasesine alıp üzerine yumurta sarısı ve kalan peynirin3/4 ünü ve karabiber ilave edip iyice karıştırın.
Fırını 230 derecede ısıtın. Yumurta aklarını kar haline gelene kadar bir kapta çırpın. Çırpılan karışımın ¼ ünü havuçlu karışıma, kalan yumurtanın 1/3 ünün kabaklı karışıma ilave edin ve karıştırın. Kalan yumurta akını ikiye bölüp tekrar havuç ve kabak kasesine ilave edip hafifçe karıştırın. Sufle kabına iki karışımı da doldurun. Üzerine kalan paermesan peynirini serpip yakalşık 45 dakika pişirin.