Profesyonel üreticilere
profesyonel ürünler...

Tarifler

Geri
ERİKLİ KUZU İNCİK VE FİRİK PİLAVI
Yemek Malzemeleri
  • 600 gr kuzu incik
  • 40 gr arpacık soğan
  • 20 gr Bizim Mutfak Sarımsaklı Çeşni
  • 1 adet tarçın çubuk
  • 100 gr mürdüm eriği (kuru)
  • 100 gr gün kurusu (kayısı)
  • 2 adet elma
  • 4 adet defne yaprağı
  • 40 gr İçim Tereyağı
  • 165 gr firik
  • 40 gr pilavlık bulgur
  • 80 gr İçim Tereyağı
  • 150 gr kuşbaşı et
  • 150 gr kuşbaşı et
  • 600 ml su
  • 10 gr Bizim Mutfak Et Bulyon
  • Karabiber
Tarif

Bizim Mutfak Et Bulyonu 3 su bardağı su ile kaynatın eti ilave edip haşlayın, ocaktan indirmeden tencereye firik, bulgur ve karabiberi ilave edip suyunu çekinceye kadar kaynatıp ocaktan alın. Bir tavada İçim tereyağı eritip salça ekleyin. Kavrulan salçayı pilava ekleyip karıştırın.

Kuzu inciğin kol kısmı ayıklanıp bir tencerede elma suyu ile kaynatarak kanını temizleyin. Diğer malzemeler küp doğranarak pişme sırası ile İçim Tereyağında soteleyin. Bizim Mutfak Sarımsaklı Çeşni ilave edip hepsini birleştirilerek toprak kapta 150 derecede pişirin. Taze erikleri ayıklayarak kaynatıp süzün ve kuzunun güveçte oluşan sosu ile çektirin. Temiz bir sos elde edilip tülbentten süzülerek parlak bir sos oluşturun. Tabaklara konan firik pilavı ve erik sosu ile servis edin.