Profesyonel üreticilere
profesyonel ürünler...

Tarifler

Geri
BAKLAVA HAMURUNA SARILI LEVREK
Yemek Malzemeleri
  • 4 adet levrek fileto
  • 3 adet kuru soğan
  • 200 gr beyaz balık
  • 200 gr Bizim Mutfak Krema
  • 16 yaprak baklava hamuru
  • 80 gr İçim Tereyağ
  • 280 gr kestane mantarı
  • 2 demet roka
  • 4 adet patates
  • 8 ml sızma zeytinyağı
  • 4 gr deniz tuzu
  • 8 adet tane karabiber
  • Tuz
  • Safran
  • Toz beyaz biber
Tarif

Levrek balığı filetosunu temizleyip tavada altüst ederek az pişirip soğutun. Beyaz balık eti ve kremayı birlikte robotta çekip balık macunu elde edin. Kuru soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağlıyla tavada sote edip soğutun. Baklava hamurunu tezgaha yayıp önce balık macununu sürüp ardından levrek balığı fletosunu ekleyin. Filetonun üzerine soğan sotesini koyup, tekrar balık macunu sürüp baklava hamuruyla kaplayın. 180⁰C fırında 12 dakika pişirip, garnütürlerle servis edin. Tavada Bizim Krema ve safranı kaynatıp süzün. Roka yapraklarını ayıklayıp zeytinyağıyla marine edin. Patatesi küp küp doğrayıp, önce haşlayıp sonrada 40 gr İçim Tereyağında sote edin. Kestane mantarını da 40 gr İçim Tereyağında sote edip kremayla karıştırın. Sızma zeytinyağını tane karabiber ve deniz tuzuyla birlikte karıştırın.