Profesyonel üreticilere
profesyonel ürünler...

Tarifler

Geri
ÇİKOLATA TERİN VE KAYISI PESTİLİ

Servis : 4 Kişilik

Yemek Malzemeleri
  • 400 gr Ülker Bitter Çikolata
  • 400 gr Bizim Krema
  • 20 gr İçim Tereyağı
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 2 adet yumurta
  • 200 gr toz şeker
  • 80 ml su
  • 100 gr kuru kayısı
  • 10 gr toz şeker
  • 10 gr Bizim Mutfak Mısır Nisaştası
Tarif

Kremayı, çikolatayla birlikte ocakta eriyene kadar ısıtın. İçim Tereyağı ilave edin. Bir kapta yumurtaları, şeker eriyene kadar çırpma teliyle çırpıp, ılık olan çikolata harcını yavaş yavaş ilave edin. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsi içerisine döküp, önceden ısıtılmış olan 160⁰C fırında pişirin.

Kayısı pestili yapılışı

Su, kuru kayısı ve şekeri ocakta pişene kadar kaynatın. Blender yardımıyla püre haline getirin. Bizim Mutfak Mısır Nişastayı az miktarda suyla eritip, kaynayan karışıma ekleyin ve sertleşene kadar ocakta karıştırarak pişirin. Sertleşen kayısı karışımını bir tepsi içerisine doldurup soğuduktan sonra servis edin.